Orla de la Facultat de Farmàcia 1903-1904

Aquesta és l'orla d'alumnes i catedràtics del curs acadèmic 1903-1904 de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. L'orla ve presidida pel text "L'Estudi fa grans als pobles".
 
Tots els alumnes, molt pocs llavors i homes tots ells, hi figuren amb els escuts dels seus cognoms, així com la comarca de procedència. Un dels alumnes és el meu avi: Joan Serra Millàs, originari de Vic.
 
Aquesta orla és tota una curiositat històrica. Per situar-nos, el 1903 va ser l'any que el Barça va jugar el seu primer partit a l'estranger, a Tolosa de Llenguadoc, i artística i culturalment imperava la plenitud del modernisme.
 
En 1904 l'aragonès Dr. Ramon i Cajal va presentar els seus treballs sobre el sistema nerviós que li valdrien aviat el Premi Nobel de Medicina, el tenor Caruso va gravar el seu primer disc, i Puccini estrena Madame Butterfly. Al mateix any va néixer en Salvador Dalí i va sortir el primer número de la revista En Patufet.

 © 20019 Farmacia Serra Mandri. Todos los derechos están reservados. Protegido por los derechos de autor de España y tratados internacionales.
Arte farmaceutico es un trabajo de www.farmaciaserra.com, la farmacia especializada en homeopatía, fitoterapia, aromaterapia, complementos nutricionales, flores de Bach y otras disciplinas dentro de las terapias complementarias.

Joan Maria Serra Mandri
Farmacéutico

 

Compartir: